Woning kopen Boer

Alles weten over woning kopen in Boer? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens tref je hier een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 21.376 woningen (67,3% koophuis, 32,5% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €247.730. Op deze website bekijk je het woningaanbod in Boer, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2023 is €173.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €247.730.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, winkels, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsBoer
Postcode8809
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Boer december 2023

Hieronder vind je het actuele woningaanbod van december 2023. Zoom verder in op vraagprijs, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als energieprestaties & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Ried, Peins, Dongjum, Herbaijum of Achlum.

woning-te-koop-boer

Een appartement kopen in Boer

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en gem. 1760 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Boer

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en gem. 2330 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Boer is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2400 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Boer

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 en 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2520 kWh elektra + 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 elektriciteit (kWh) + 1720 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Boer

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je woningen te koop in Boer zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Boer

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Boer en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Boer geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 – €2.500. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Boer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Boer

De afgelopen periode (december 2023) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Boer en omliggende plekken. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Boer kopen?

In de gemeente Waadhoeke vinden we circa 21.376 woningen. Er zijn 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €173.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €247.730. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Boer. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Boer?

Een woning in Waadhoeke verbruikt gemiddeld 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2720 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (780 m3 aan gas en 1760 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1720 m3 gas voor verwarming en warm water en 3400 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Boer passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Boer?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 46.090 mensen in 20.299 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 families zonder kinderen en 6.817 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Boer?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Boer bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 8809.

Plaats een reactie