Woning kopen Ried

Plannen om een woning te kopen in Ried? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 21.376 huizen (67,3% koop, 32,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €247.730. Op Woningassistent.nl vind je het huidige woningaanbod in Ried, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is €247.730.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsRied
Postcode8811
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Ried maart 2024

Bijgaand verstrekken we optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Selecteer op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Peins, Schalsum, Boer, Dongjum of Herbaijum.

woning-te-koop-ried

Appartementen te koop Ried

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en doorgaans 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Ried

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en daarbij 2330 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ried is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2400 kWh stroom en 1280 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ried

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 en 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2520 kWh stroom & 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 stroom (kWh) en 1720 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Ried

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Ried Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Ried

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Ried en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ried helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 – €2.900. In het schema hier verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ried.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ried. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Ried

Recent (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ried en omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Ried kopen?

In de gemeente Waadhoeke vinden we circa 21.376 woonhuizen. Het gaat daarbij om 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €247.730. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ried. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ried?

Een huishouden in Waadhoeke kent een gem. verbruik van 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2720 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 aan gas en 1760 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3400 kWh electriciteit). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Ried passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Ried?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 46.090 personen die we kunnen onderverdelen in 20.299 gezinnen. Dit zijn 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 gezinnen zonder kinderen en 6.817 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Ried?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ried bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 8811.

Plaats een reactie