Woning kopen Ingelum

Plannen om een woning te kopen in Ingelum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Ook vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 21.376 huizen (67,3% koopwoning, 32,5% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €247.730. Op dit woningportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Ingelum, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is €247.730.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsIngelum
Postcode9038
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Ingelum februari 2024

In het schema hierna bieden we alle huizen die te koop staan in februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Berltsum, Wier, Slappeterp, Menaam & Dronryp.

woning-te-koop-ingelum

Appartementen te koop Ingelum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas en tevens 1760 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Ingelum

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en doorgaans 2330 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Ingelum is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2400 kWh elektra en 1280 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ingelum

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 & 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh stroom & 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 en 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 stroom (kWh) + 1720 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Ingelum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer het duidelijk is wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ingelum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Ingelum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Ingelum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Ingelum helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €3.300. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ingelum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ingelum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ingelum

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ingelum en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Ingelum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Waadhoeke registreren wij 21.376 woningen. Er zijn 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €247.730. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ingelum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ingelum?

Een woning in Waadhoeke heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2720 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (780 kuub aardgas en 1760 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1720 m3 gas voor verwarming en warm water en 3400 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Ingelum passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ingelum?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 46.090 inwoners in 20.299 verschillende gezinnen. Hier wonen 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Ingelum?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ingelum bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9038.

Plaats een reactie