Woning kopen Weert

Snel een woning kopen in Weert? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt heb je toegang tot diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 23.236 huizen (66,1% koop, 33,3% huurwoningen). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €330.617. Op deze informatieve website blader je door het woningaanbod in Weert, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €249.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €330.617.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteWeert
Postcode6001
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)50.105
Aantal huishoudens22.729
Aantal huishoudens met kinderen7.345
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen23.236
Aantal koopwoningen17.058
Aantal huurwoningen6.178
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€249.000
Gemiddelde verkoopprijs€330.617
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Weert mei 2024

In het schema hierna tref je het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Cranendonck, Nederweert, Peel en Maas, Horst aan de Maas & Beesel.

woning-te-koop-weert

Appartementen te koop Weert

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas & 1920 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Weert

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 & 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en tevens 2780 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Weert is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 en 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2920 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Weert

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3230 kWh elektra + 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4220 stroom (kWh) + 1950 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Weert

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Weert Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Weert

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Weert en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Weert helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 – €2.800. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Weert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Weert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Weert

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Weert en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Weert kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Weert zijn er ruim 23.236 woonhuizen. Je vindt hier circa 17.058 (66,1%) koophuizen en 6.178 (33,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 135 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €249.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €330.617. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Weert. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Weert?

Een huis in Weert gebruikt gemiddeld 1270 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2930 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 1920 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1950 m3 gas en 4220 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Weert passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Weert?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 50.105 personen in 22.729 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 8.103 eenpersoonshuishoudens, 7.281 huishoudens zonder kinderen en 7.345 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,16 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Weert?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Weert laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.weert.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6000, 6001, 6002, 6003, 6004, 6005, 6006.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie