Woning kopen Beesd

Jouw aanstaande woning kopen in Beesd? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de regio zijn er meerdere faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.996 huizen (71,6% koop, 27,3% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €426.523. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Beesd, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de basis verkoopprijs is €426.523.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, winkels, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsBeesd
Postcode4153
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Beesd mei 2024

In onderstaande weergave ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als zuinigheid en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Gellicum, Rumpt, Rhenoy, Acquoy en Asperen.

woning-te-koop-beesd

Een appartement kopen in Beesd

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en gem. 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Beesd

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en tevens 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Beesd is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 & 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom + 1170 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Beesd

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 kWh stroom + 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 & 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4280 stroom (kWh) + 1920 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Beesd

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Beesd Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Beesd

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Beesd en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Beesd geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €3.300. In het schema hier verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Beesd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beesd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Beesd

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Beesd en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Beesd kopen?

In de gemeente West Betuwe vind je ongeveer 20.996 woonhuizen. Dit zijn 18.891 (71,6%) koophuizen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €426.523. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Beesd. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Beesd?

Een woonhuis in West Betuwe verbruikt gemiddeld 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3330 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 per jaar aan gas en 2100 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1920 m3 gas en 4280 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Beesd passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Beesd?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 51.128 mensen in 20.513 gezinnen. Het gaat om 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 families zonder kinderen en 8.164 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,46 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Beesd?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Beesd laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4153.

Plaats een reactie