Woning kopen Rhenoy

Ga je een woning kopen in Rhenoy? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek heb je veel voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 20.996 woningen (71,6% koophuis, 27,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €426.523. Op deze informatieve website blader je door het recente woningaanbod in Rhenoy, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de gemiddelde woningprijs is €426.523.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsRhenoy
Postcode4152
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Rhenoy mei 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals CV-ketel en parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Beesd, Gellicum, Acquoy, Asperen of Schoonrewoerd.

woning-te-koop-rhenoy

Een appartement kopen in Rhenoy

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas & 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Rhenoy

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 108 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1020 kuub gas en +/- 2770 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Rhenoy is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh stroom & 1170 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rhenoy

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 – 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 kWh stroom & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4280 stroom (kWh) en 1920 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Rhenoy

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Rhenoy Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. D.m.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Rhenoy

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Rhenoy en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Rhenoy geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €2.900. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Rhenoy.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rhenoy. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Rhenoy

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Rhenoy en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Rhenoy kopen?

In de direct omgeving van de gemeente West Betuwe vind je ongeveer 20.996 woningen. Het gaat om 18.891 (71,6%) koophuizen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €426.523. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rhenoy. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Rhenoy?

Een woning in West Betuwe heeft een verbruik van gemiddeld 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3330 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 aan gas en 2100 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1920 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4280 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Rhenoy passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Rhenoy?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 51.128 personen in 20.513 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,46 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Rhenoy?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Rhenoy realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 4152.

Plaats een reactie