Woning kopen Rumpt

Jouw volgende woning kopen in Rumpt? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook kan je hier genieten van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 20.996 woningen (71,6% koophuis, 27,3% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €426.523. Op deze informatieve website check je het woningaanbod in Rumpt, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de gemiddelde koopsom van een huis is €426.523.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsRumpt
Postcode4156
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Rumpt mei 2024

Met onze woningzoeker vind je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als isolatie & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Enspijk, Deil, Gellicum, Beesd & Rhenoy.

woning-te-koop-rumpt

Studio of appartement kopen in Rumpt

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en +/- 2100 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Rumpt

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1020 kuub gas en gem. 2770 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Rumpt is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 – 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektra & 1170 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Rumpt

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3420 kWh stroom & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Rumpt

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Rumpt zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Rumpt

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Rumpt en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Rumpt geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 en €3.150. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Rumpt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rumpt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Rumpt

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Rumpt en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Rumpt kopen?

In de buurt van de gemeente West Betuwe zijn er ruim 20.996 woonhuizen. Dit zijn 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €..000 en de gem. marktprijs is €426.523. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rumpt. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Rumpt?

Een woonobject in West Betuwe heeft een verbruik van gemiddeld 1380 m3 aan gas en 3330 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 aan gas en 2100 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1920 kuub aardgas en 4280 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Rumpt passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Rumpt?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 51.128 mensen in 20.513 verschillende huishoudens. Het gaat om 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,46 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Rumpt?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Rumpt zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4156.

Plaats een reactie