Woning kopen Gellicum

Plannen om een woning te kopen in Gellicum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er voldoende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder is er vlakbij een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 20.996 woningen (71,6% koop, 27,3% huurwoning). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €426.523. Op deze pagina check je het actuele woningaanbod in Gellicum, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de gemiddelde transactieprijs is €426.523.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals winkels, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsGellicum
Postcode4155
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Gellicum mei 2024

In deze lijst bieden we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren andere eigenschappen zoals zuinigheid & rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Rumpt, Enspijk, Beesd, Rhenoy of Acquoy.

woning-te-koop-gellicum

Appartement kopen in Gellicum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en doorgaans 2100 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Gellicum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1020 kuub gas en 2770 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Gellicum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektriciteit + 1170 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Gellicum

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 en 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4280 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Gellicum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Gellicum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Gellicum

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Gellicum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Gellicum helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €2.700. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Gellicum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gellicum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Gellicum

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Gellicum en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Gellicum kopen?

In de buurt van de gemeente West Betuwe vind je ongeveer 20.996 woonhuizen. Er zijn 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €..000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €426.523. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Gellicum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Gellicum?

Een woonhuis in West Betuwe gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1380 m3 gas en 3330 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (810 m3 per jaar aan gas en 2100 elektra (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1920 kuub gas en 4280 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Gellicum passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Gellicum?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 51.128 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.513 gezinnen. Wat meer specifiek: 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 huishoudens zonder kinderen en 8.164 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,46 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Gellicum?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Gellicum bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 4155.

Plaats een reactie