Woning kopen Deil

Jouw volgende woning kopen in Deil? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je allerhande voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 20.996 woningen (71,6% koop, 27,3% huur). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €426.523. Op dit woningportaal ontdek je het woningaanbod in Deil, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de doorsnee verkoopprijs is €426.523.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsDeil
Postcode4158
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Deil mei 2024

In het schema hierna vind je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als energielabel & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Heukelum, Oosterwijk, Enspijk, Rumpt & Gellicum.

woning-te-koop-deil

Eigen appartement kopen in Deil

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas en 2100 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Deil

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1020 kuub gas en 2770 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Deil is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektra & 1170 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Deil

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3420 kWh stroom en 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 – 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Deil

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Deil Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Deil

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Deil en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Deil geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.700. In de tabel hieronder check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Deil.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Deil. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Deil

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Deil en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Deil kopen?

In deze gemeente West Betuwe bestaan er circa 20.996 woonobjecten. Je vindt hier circa 18.891 (71,6%) koophuizen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €..000 en de gem. verkoopprijs is €426.523. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Deil. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Deil?

Een woonobject in West Betuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1380 kuub gas en 3330 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 per jaar aan gas en 2100 kWh elektra. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1920 m3 aan gas en 4280 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Deil passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Deil?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 51.128 inwoners in 20.513 verschillende gezinnen. Het gaat om 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 huishoudens zonder kinderen en 8.164 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,46 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Deil?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Deil zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4158.

Plaats een reactie