Woning kopen Heukelum

Van plan om een woning te kopen in Heukelum? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast is er vlakbij mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 20.996 woningen (71,6% koophuis, 27,3% huurwoningen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €426.523. Op Woningassistent.nl tonen wij het huidige woningaanbod in Heukelum, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde verkoopprijs is €426.523.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsHeukelum
Postcode4161
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Heukelum april 2024

In ons overzicht verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijsen relevante factoren als verwarming of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Oosterwijk, Herwijnen, Deil, Enspijk of Rumpt.

woning-te-koop-heukelum

Eigen appartement kopen in Heukelum

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas + 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Heukelum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 – 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1020 kuub gas en 2770 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heukelum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 – 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh stroom en 1170 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Heukelum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3420 kWh elektra & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4280 stroom (kWh) & 1920 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Heukelum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Heukelum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Heukelum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Heukelum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Heukelum helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 – €2.950. In de lijst hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Heukelum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heukelum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Heukelum

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Heukelum en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Heukelum kopen?

In deze gemeente West Betuwe vinden we circa 20.996 huizen. Dit zijn 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000 en de gem. marktprijs is €426.523. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heukelum. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Heukelum?

Een woonhuis in West Betuwe verbruikt gemiddeld 1380 m3 gas en 3330 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1920 kuub gas en 4280 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Heukelum passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Heukelum?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 51.128 mensen in 20.513 verschillende gezinnen. Het gaat om 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 families zonder kinderen en 8.164 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,46 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of social media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Heukelum?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Heukelum laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4161.

Plaats een reactie