Woning kopen Enspijk

Snel een woning kopen in Enspijk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.996 woningen (71,6% koopwoning, 27,3% huurwoning). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.523. Op deze website blader je door het laatste woningaanbod in Enspijk, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de gemiddelde koopsom van een huis is €426.523.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsEnspijk
Postcode4157
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Enspijk juni 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Deil, Heukelum, Rumpt, Gellicum of Beesd.

woning-te-koop-enspijk

Eigen appartement kopen in Enspijk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas en +/- 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Enspijk

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1020 kuub gas en gem. 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Enspijk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektriciteit + 1170 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Enspijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4280 stroom (kWh) + 1920 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Enspijk

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Enspijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Enspijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Enspijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Enspijk geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 & €3.250. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Enspijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Enspijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Enspijk

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Enspijk en omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Enspijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente West Betuwe zijn er 20.996 woonobjecten. Je vindt hier circa 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €..000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €426.523. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Enspijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Enspijk?

Een woning in West Betuwe verbruikt gemiddeld 1380 m3 gas en 3330 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 kuub aardgas en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 m3 aan gas en 4280 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Enspijk passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Enspijk?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 51.128 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.513 gezinnen. Dat betreffen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 families zonder kinderen en 8.164 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,46 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Enspijk?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Enspijk laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4157.

Plaats een reactie