Woning kopen Waardenburg

Jouw aanstaande woning kopen in Waardenburg? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt heb je meerdere faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens kan je hier genieten van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.996 huizen (71,6% koopwoning, 27,3% huur). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €426.523. Op Woningassistent.nl tonen wij het actuele woningaanbod in Waardenburg, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de gemiddelde koopsom van een huis is €426.523.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsWaardenburg
Postcode4181
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Waardenburg mei 2024

In deze lijst check je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Neerijnen, Opijnen, Tuil, Haaften & Hellouw.

woning-te-koop-waardenburg

Een appartement kopen in Waardenburg

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas & 2100 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Waardenburg

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1020 kuub gas en doorgaans 2770 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Waardenburg is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 en 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh elektra + 1170 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Waardenburg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3420 kWh elektra + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 & 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 stroom (kWh) + 1920 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Waardenburg

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je inzicht hebt in wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Waardenburg Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zal afhangen van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Waardenburg

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Waardenburg en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Waardenburg geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 en €2.950. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Waardenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waardenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Waardenburg

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Waardenburg en omliggende plekken. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Waardenburg kopen?

In en rondom de gemeente West Betuwe bestaan er circa 20.996 woonobjecten. Dit zijn 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000 en de gem. verkoopprijs is €426.523. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Waardenburg. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Waardenburg?

Een woonobject in West Betuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3330 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 kuub gas p/jaar en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 kuub aardgas en 4280 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Waardenburg passen duurzame producten zoals zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Waardenburg?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 51.128 mensen in 20.513 verschillende huishoudens. Hier wonen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,46 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Waardenburg?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Waardenburg realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.westbetuwe.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4180, 4181.

Plaats een reactie