Woning kopen Haaften

Alles weten over woning kopen in Haaften? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de buurt bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 20.996 huizen (71,6% koop, 27,3% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.523. Op deze pagina bekijk je het recente woningaanbod in Haaften, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de doorsnee verkoopprijs is €426.523.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsHaaften
Postcode4175
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Haaften mei 2024

Met onze woningzoeker bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als woninglabel of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Tuil, Waardenburg, Hellouw, Herwijnen en Oosterwijk.

woning-te-koop-haaften

Appartement kopen in Haaften

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas en daarbij 2100 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Haaften

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1020 kuub gas & 2770 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Haaften is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektra + 1170 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Haaften

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 – 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 kWh elektra + 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4280 stroom (kWh) + 1920 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Haaften

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je weet wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Haaften Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Haaften

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Haaften en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Haaften helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €3.200. In onderstaande lijst check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Haaften.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haaften. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Haaften

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Haaften en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Haaften kopen?

In de buurt van de gemeente West Betuwe registreren wij 20.996 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000 en de gem. marktprijs is €426.523. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haaften. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Haaften?

Een woning in West Betuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1380 m3 gas en 3330 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 kuub gas en 2100 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1920 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4280 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Haaften passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Haaften?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 51.128 inwoners in 20.513 huishoudens. Dat betreffen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,46 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Haaften?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Haaften realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 4175.

Plaats een reactie