Woning kopen Herwijnen

Jouw aanstaande woning kopen in Herwijnen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.996 huizen (71,6% koopwoning, 27,3% huurhuizen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.523. Op dit woningplatform ontdek je het woningaanbod in Herwijnen, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de doorsnee verkoopprijs is €426.523.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsHerwijnen
Postcode4171
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Herwijnen mei 2024

Hieronder ontdek je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Hellouw, Haaften, Oosterwijk, Heukelum en Deil.

woning-te-koop-herwijnen

Eigen appartement kopen in Herwijnen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas en doorgaans 2100 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Herwijnen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1020 kuub gas en gem. 2770 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Herwijnen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom + 1170 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Herwijnen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3420 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 stroom (kWh) en 1920 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Herwijnen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Herwijnen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Herwijnen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Herwijnen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Herwijnen helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 & €2.800. In onderstaande lijst tref je adressen van financieel adviseurs in Herwijnen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Herwijnen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Herwijnen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Herwijnen en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Herwijnen kopen?

In de hele gemeente West Betuwe vind je ongeveer 20.996 woonhuizen. Hierbij spreken we van 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €..000 en de gem. verkoopprijs is €426.523. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Herwijnen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Herwijnen?

Een woning in West Betuwe gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1380 kuub aardgas en 3330 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 per jaar aan gas en 2100 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 kuub gas en 4280 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Herwijnen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Herwijnen?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 51.128 mensen in 20.513 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 families zonder kinderen en 8.164 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,46 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Herwijnen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Herwijnen plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4170, 4171.

Plaats een reactie