Woning kopen Hellouw

Jouw aanstaande woning kopen in Hellouw? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 20.996 woningen (71,6% koop, 27,3% huurwoning). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €426.523. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Hellouw, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de gemiddelde prijs van een woning is €426.523.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsHellouw
Postcode4174
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Hellouw mei 2024

Hieronder tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals CV-ketel & aanwezigheid van een garage. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Haaften, Tuil, Herwijnen, Oosterwijk of Heukelum.

woning-te-koop-hellouw

Studio of appartement kopen in Hellouw

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en tevens 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Hellouw

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1020 kuub gas en 2770 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hellouw is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom & 1170 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Hellouw

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 en 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 kWh stroom en 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 & 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 stroom (kWh) + 1920 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Hellouw

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hellouw Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Hellouw

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Hellouw en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Hellouw geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 & €2.550. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Hellouw.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hellouw. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Hellouw

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hellouw en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Hellouw kopen?

In en rondom de gemeente West Betuwe vind je ongeveer 20.996 huizen. De verdeling is als volgt: 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €426.523. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hellouw. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hellouw?

Een huishouden in West Betuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1380 kuub aardgas en 3330 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 aan gas en 2100 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 m3 aan gas en 4280 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Hellouw passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Hellouw?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 51.128 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.513 verschillende gezinnen. Dat betreffen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 families zonder kinderen en 8.164 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,46 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hellouw?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hellouw zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4174.

Plaats een reactie