Woning kopen Tuil

Van plan om een woning te kopen in Tuil? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 20.996 woningen (71,6% koopwoning, 27,3% huurwoningen). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €426.523. Op dit woningplatform check je het nieuwe woningaanbod in Tuil, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de basis verkoopprijs is €426.523.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsTuil
Postcode4176
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Tuil mei 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Waardenburg, Neerijnen, Haaften, Hellouw & Herwijnen.

woning-te-koop-tuil

Studio of appartement kopen in Tuil

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en doorgaans 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Tuil

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1020 kuub gas + 2770 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Tuil is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh elektra & 1170 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Tuil

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 en 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4280 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Tuil

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Tuil Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Tuil

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Tuil en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Tuil geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 & €3.250. In de volgende weergave bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Tuil.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tuil. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Tuil

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Tuil en in de buurt. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Tuil kopen?

In deze gemeente West Betuwe vinden we circa 20.996 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 18.891 (71,6%) koophuizen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €..000 en de gem. verkoopprijs is €426.523. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tuil. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Tuil?

Een woonhuis in West Betuwe kent een gem. verbruik van 1380 m3 per jaar aan gas en 3330 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 aan gas en 2100 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1920 kuub gas en 4280 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Tuil passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Tuil?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 51.128 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.513 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 families zonder kinderen en 8.164 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,46 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Tuil?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Tuil realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 4176.

Plaats een reactie