Woning kopen Nijetrijne

Plannen om een woning te kopen in Nijetrijne? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.757 huizen (64,6% koopwoning, 35,2% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €318.872. Op dit woningplatform bieden wij het woningaanbod in Nijetrijne, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde prijs van een woning is €318.872.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNijetrijne
Postcode8481
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Nijetrijne juli 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen additionele aspecten als duurzaamheid of parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Spanga, Scherpenzeel, Oldetrijne, Sonnega of Oldeholtwolde.

woning-te-koop-nijetrijne

Appartementen te koop Nijetrijne

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 850 m3 gas en 1760 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nijetrijne

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas & 2360 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nijetrijne is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 en 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nijetrijne

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2680 kWh elektra en 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3620 elektra (kWh) + 1810 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Nijetrijne

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Nijetrijne Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Nijetrijne

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Nijetrijne en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Nijetrijne geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 & €3.100. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Nijetrijne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijetrijne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Nijetrijne

In juli 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nijetrijne en daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nijetrijne kopen?

In deze gemeente Weststellingwerf registreren wij 11.757 woningen. Hierbij spreken we van 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 145 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €211.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €318.872. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijetrijne. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nijetrijne?

Een huishouden in Weststellingwerf kent een gem. verbruik van 1430 kuub gas p/jaar en 2900 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (850 m3 per jaar aan gas en 1760 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1810 m3 gas en 3620 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Nijetrijne passen duurzame oplossingen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nijetrijne?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 25.914 personen in 11.356 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 huishoudens zonder kinderen en 3.782 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,24 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nijetrijne?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nijetrijne bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8431, 8481.

Plaats een reactie