Woning kopen Spanga

Een woning kopen in Spanga? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je toegang tot veel voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.757 huizen (64,6% koop, 35,2% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €318.872. Op Woningassistent.nl tonen wij het beschikbare woningaanbod in Spanga, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €211.000, de gemiddelde huizenprijs is €318.872.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, winkels, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsSpanga
Postcode8482
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Spanga april 2024

Met onze huizenzoeker check je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Scherpenzeel, Langelille, Nijetrijne, Oldetrijne of Sonnega.

woning-te-koop-spanga

Eigen appartement kopen in Spanga

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 850 m3 gas + 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Spanga

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 & 108 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas en +/- 2360 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Spanga is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Spanga

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2680 kWh elektra en 1290 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3620 elektra (kWh) & 1810 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Spanga

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Spanga Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering in orde te maken. Op basis van het bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Spanga

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Spanga en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Spanga geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 – €2.650. In de lijst hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Spanga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spanga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Spanga

Afgelopen maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Spanga en daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Spanga kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Weststellingwerf bestaan er circa 11.757 woonhuizen. Dit zijn 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €211.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €318.872. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spanga. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Spanga?

Een woonobject in Weststellingwerf verbruikt qua energie gem. zo’n 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 2900 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (850 m3 aan gas en 1760 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3620 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Spanga passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Spanga?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.914 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.356 huishoudens. Er wonen 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 families zonder kinderen en 3.782 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,24 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Spanga?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Spanga zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8482.

Plaats een reactie