Woning kopen Nijeholtpade

Ga je een woning kopen in Nijeholtpade? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de nabije buurt vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.757 woningen (64,6% koopwoning, 35,2% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €318.872. Op deze pagina blader je door het beschikbare woningaanbod in Nijeholtpade, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €211.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €318.872.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, scholen, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNijeholtpade
Postcode8475
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Nijeholtpade juli 2024

In onderstaande weergave blader je door alle huizen die te koop staan in juli 2024. Selecteer op woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als woninglabel & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Ter Idzard, Oldeholtwolde, Oldeholtpade, Wolvega & Nieuwebrug.

woning-te-koop-nijeholtpade

Studio of appartement kopen in Nijeholtpade

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 850 m3 gas en 1760 kWh stroom.

Rijtjeshuis Nijeholtpade

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 116 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1140 kuub gas en +/- 2360 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Nijeholtpade is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2420 kWh elektra & 1240 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nijeholtpade

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh elektriciteit + 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3620 elektra (kWh) & 1810 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Nijeholtpade

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Nijeholtpade Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Nijeholtpade

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nijeholtpade en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Nijeholtpade geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 en €2.550. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nijeholtpade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijeholtpade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Nijeholtpade

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nijeholtpade en net daarbuiten. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Nijeholtpade kopen?

In de hele gemeente Weststellingwerf bestaan er circa 11.757 woonobjecten. Het gaat om 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €211.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €318.872. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijeholtpade. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nijeholtpade?

Een huis in Weststellingwerf gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2900 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 gas voor verwarming en warm water en 1760 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1810 m3 gas en 3620 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Nijeholtpade passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Nijeholtpade?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 25.914 mensen in 11.356 huishoudens. Dit zijn 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 gezinnen zonder kinderen en 3.782 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,24 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Nijeholtpade?

In deze streek vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nijeholtpade bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8475.

Plaats een reactie