Woning kopen Oldeholtwolde

Alles weten over woning kopen in Oldeholtwolde? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de regio zijn er voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.757 huizen (64,6% koopwoning, 35,2% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €318.872. Op Woningassistent.nl vind je het laatste woningaanbod in Oldeholtwolde, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €211.000, de gemiddelde woningprijs is €318.872.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsOldeholtwolde
Postcode8477
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Oldeholtwolde juli 2024

In onderstaande weergave ontdek je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Sonnega, Oldetrijne, Ter Idzard, Nijeholtpade & Oldeholtpade.

woning-te-koop-oldeholtwolde

Een appartement kopen in Oldeholtwolde

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 850 m3 gas en doorgaans 1760 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Oldeholtwolde

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1140 kuub gas en +/- 2360 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Oldeholtwolde is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2420 kWh stroom en 1240 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oldeholtwolde

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2680 kWh elektra + 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 en 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3620 elektriciteit (kWh) & 1810 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Oldeholtwolde

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je woningen te koop in Oldeholtwolde Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Oldeholtwolde

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oldeholtwolde en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Oldeholtwolde geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €2.800. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Oldeholtwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldeholtwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Oldeholtwolde

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oldeholtwolde en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Oldeholtwolde kopen?

In de hele gemeente Weststellingwerf vinden we circa 11.757 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 10.409 (64,6%) koophuizen en 1.348 (35,2%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 145 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €211.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €318.872. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldeholtwolde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oldeholtwolde?

Een woonobject in Weststellingwerf gebruikt gemiddeld 1430 kuub gas en 2900 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 aan gas en 1760 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1810 m3 gas en 3620 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Oldeholtwolde passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Oldeholtwolde?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 25.914 personen in 11.356 gezinnen. Dat betreffen 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 gezinnen zonder kinderen en 3.782 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,24 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oldeholtwolde?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oldeholtwolde plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8477.

Plaats een reactie