Woning kopen Ter Idzard

Snel een woning kopen in Ter Idzard? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de regio zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 11.757 huizen (64,6% koop, 35,2% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €318.872. Op dit huizenportaal bekijk je het recente woningaanbod in Ter Idzard, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €211.000, de gemiddelde prijs van een woning is €318.872.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsTer Idzard
Postcode8476
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Ter Idzard juli 2024

Met onze woningzoeker vind je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals woninglabel of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Oldeholtwolde, Sonnega, Nijeholtpade, Oldeholtpade of Wolvega.

woning-te-koop-ter-idzard

Appartement kopen in Ter Idzard

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 850 m3 gas + 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Ter Idzard

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 – 121 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1140 kuub gas en tevens 2360 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Ter Idzard is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh stroom + 1240 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ter Idzard

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh elektra en 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 en 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 3620 stroom (kWh) + 1810 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Ter Idzard

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Ter Idzard Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Ter Idzard

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Ter Idzard en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ter Idzard helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €2.900. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ter Idzard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ter Idzard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Ter Idzard

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ter Idzard en direct omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ter Idzard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Weststellingwerf vind je ongeveer 11.757 huizen. Hierbij spreken we van 10.409 (64,6%) koophuizen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 145 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €211.000 en de gem. verkoopprijs is €318.872. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Ter Idzard. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ter Idzard?

Een huis in Weststellingwerf verbruikt qua energie gem. zo’n 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 2900 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 kuub aardgas en 1760 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1810 kuub aardgas en 3620 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Ter Idzard passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Ter Idzard?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 25.914 mensen in 11.356 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 huishoudens zonder kinderen en 3.782 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,24 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ter Idzard?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ter Idzard zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 8476.

Plaats een reactie