Woning kopen Oldetrijne

Jouw volgende woning kopen in Oldetrijne? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop is er vlakbij een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.757 woningen (64,6% koophuis, 35,2% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €318.872. Op deze website vind je het recente woningaanbod in Oldetrijne, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de basis verkoopprijs is €318.872.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsOldetrijne
Postcode8479
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Oldetrijne juli 2024

Bijgaand verstrekken we het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtypeen relevante factoren als isolatie en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Nijetrijne, Spanga, Sonnega, Oldeholtwolde en Ter Idzard.

woning-te-koop-oldetrijne

Eigen appartement kopen in Oldetrijne

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 850 m3 gas en tevens 1760 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Oldetrijne

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en +/- 2360 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Oldetrijne is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2420 kWh stroom en 1240 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oldetrijne

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh elektra & 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3620 elektra (kWh) + 1810 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Oldetrijne

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oldetrijne Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Oldetrijne

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Oldetrijne en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Oldetrijne geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €3.250. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oldetrijne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldetrijne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Oldetrijne

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oldetrijne en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oldetrijne kopen?

In en rondom de gemeente Weststellingwerf registreren wij 11.757 woonobjecten. Je vindt hier circa 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €211.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €318.872. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldetrijne. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oldetrijne?

Een woonhuis in Weststellingwerf heeft een verbruik van gemiddeld 1430 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2900 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 kuub aardgas en 1760 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 3620 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Oldetrijne passen duurzame producten zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oldetrijne?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 25.914 inwoners in 11.356 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 gezinnen zonder kinderen en 3.782 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,24 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oldetrijne?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oldetrijne laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 8479.

Plaats een reactie