Woning kopen Winterswijk Miste

Snel een woning kopen in Winterswijk Miste? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de regio bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 13.245 woningen (70,1% koopwoning, 29,7% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €291.164. Op Woningassistent.nl bekijk je het huidige woningaanbod in Winterswijk Miste, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €206.000, de gemiddelde huizenprijs is €291.164.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals scholen, sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Miste
Postcode7109
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk Miste juni 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als energieneutraal & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook woningen die te koop staan in Winterswijk Henxel, Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten en Winterswijk Ratum.

woning-te-koop-winterswijk-miste

Aanbod appartement kopen in Winterswijk Miste

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en daarbij 2240 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Winterswijk Miste

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 & 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas en doorgaans 2720 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Winterswijk Miste is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2850 kWh stroom & 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Winterswijk Miste

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 en 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3360 kWh stroom & 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3980 elektra (kWh) & 1980 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Winterswijk Miste

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Winterswijk Miste Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Winterswijk Miste

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Winterswijk Miste en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Winterswijk Miste geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 & €2.500. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Winterswijk Miste.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk Miste. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Winterswijk Miste

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Winterswijk Miste en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Winterswijk Miste kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Winterswijk vind je ongeveer 13.245 huizen. Het gaat om 10.199 (70,1%) koopwoningen en 3.046 (29,7%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 161 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €206.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €291.164. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk Miste. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Winterswijk Miste?

Een woonhuis in Winterswijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1330 m3 gas voor verwarming en warm water en 3010 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 aan gas en 2240 kWh stroom. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1980 m3 per jaar aan gas en 3980 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Winterswijk Miste passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Winterswijk Miste?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 28.854 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.772 verschillende gezinnen. Er wonen 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 gezinnen zonder kinderen en 4.248 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,22 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Winterswijk Miste?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Winterswijk Miste bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.winterswijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7109.

Plaats een reactie