Woning kopen Aalst

Plannen om een woning te kopen in Aalst? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de regio vind je meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 11.852 huizen (67,3% koopwoning, 32,6% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €403.431. Op deze website vind je het laatste woningaanbod in Aalst, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde prijs van een woning is €403.431.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsAalst
Postcode5308
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Aalst juni 2024

Bijgaand verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, liggingen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Gameren, Nieuwaal, Poederoijen, Brakel of Zuilichem.

woning-te-koop-aalst

Appartement kopen in Aalst

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 730 m3 gas en +/- 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Aalst

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas + 2700 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Aalst is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 en 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Aalst

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh elektra + 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4390 elektriciteit (kWh) + 1920 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Aalst

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Aalst Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Aalst

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Aalst en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Aalst geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 & €3.200. In de opsomming hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Aalst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aalst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Aalst

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Aalst en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Aalst kopen?

In de gemeente Zaltbommel bestaan er circa 11.852 huizen. Hierbij spreken we van 10.313 (67,3%) koophuizen en 1.539 (32,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €267.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €403.431. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aalst. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Aalst?

Een woonobject in Zaltbommel gebruikt gemiddeld 1320 m3 aan gas en 3220 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (730 m3 aan gas en 2140 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 m3 gas voor verwarming en warm water en 4390 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Aalst passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Aalst?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 28.881 personen in 11.862 gezinnen. Dat betreffen 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 huishoudens zonder kinderen en 4.568 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Aalst?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Aalst bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 5308.

Plaats een reactie