Woning kopen Nieuwaal

Jouw ideale woning kopen in Nieuwaal? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast kan je hier genieten van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.852 woningen (67,3% koopwoning, 32,6% huurhuis). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €403.431. Op Woningassistent.nl tonen wij het huidige woningaanbod in Nieuwaal, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €267.000, de gemiddelde woningprijs is €403.431.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsNieuwaal
Postcode5313
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Nieuwaal april 2024

Met onze woningzoeker bieden we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op woningtype, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals duurzaamheid & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Bruchem, Kerkwijk, Gameren, Aalst & Poederoijen.

woning-te-koop-nieuwaal

Aanbod appartement kopen in Nieuwaal

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 730 m3 gas en gem. 2140 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Nieuwaal

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en +/- 2700 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nieuwaal is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh stroom & 1210 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nieuwaal

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3450 kWh stroom en 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4390 elektra (kWh) en 1920 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Nieuwaal

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Nieuwaal Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Nieuwaal

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nieuwaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Nieuwaal geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €2.600. In het schema hier check je namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuwaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Nieuwaal

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Nieuwaal en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Nieuwaal kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Zaltbommel bestaan er circa 11.852 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 10.313 (67,3%) koopwoningen en 1.539 (32,6%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €267.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €403.431. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwaal. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nieuwaal?

Een huis in Zaltbommel heeft een verbruik van gemiddeld 1320 m3 per jaar aan gas en 3220 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 2140 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1920 m3 gas en 4390 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Nieuwaal passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Nieuwaal?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 28.881 personen in 11.862 huishoudens. Hier wonen 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 huishoudens zonder kinderen en 4.568 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nieuwaal?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nieuwaal zetten. Informeer bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5313.

Plaats een reactie