Woning kopen Poederoijen

Plannen om een woning te kopen in Poederoijen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens vind je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.852 huizen (67,3% koophuis, 32,6% huur). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €403.431. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Poederoijen, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de doorsnee verkoopprijs is €403.431.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsPoederoijen
Postcode5307
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Poederoijen juni 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Selecteer op woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Aalst, Gameren, Brakel, Zuilichem of Liempde.

woning-te-koop-poederoijen

Appartementen te koop Poederoijen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 en 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas en gem. 2140 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Poederoijen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 125 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en daarbij 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Poederoijen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektra & 1210 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Poederoijen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektriciteit en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4390 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Poederoijen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Poederoijen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van het bod, kosten koper, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Poederoijen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Poederoijen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Poederoijen helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 & €2.900. In de tabel hieronder bekijk je adressen van financieel adviseurs in Poederoijen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Poederoijen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Poederoijen

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Poederoijen en net daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Poederoijen kopen?

In de buurt van de gemeente Zaltbommel vind je ongeveer 11.852 woonhuizen. Er zijn 10.313 (67,3%) koopwoningen en 1.539 (32,6%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €403.431. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Poederoijen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Poederoijen?

Een woonobject in Zaltbommel heeft een verbruik van gemiddeld 1320 m3 gas en 3220 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 2140 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1920 m3 per jaar aan gas en 4390 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Poederoijen passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Poederoijen?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 28.881 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.862 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 huishoudens zonder kinderen en 4.568 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,41 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Poederoijen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Poederoijen plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5307.

Plaats een reactie