Woning kopen Gameren

Ga je een woning kopen in Gameren? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 11.852 huizen (67,3% koopwoning, 32,6% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €403.431. Op deze informatieve website ontdek je het recente woningaanbod in Gameren, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €267.000, de gemiddelde verkoopprijs is €403.431.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsGameren
Postcode5311
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Gameren juni 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als energielabel en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Nieuwaal, Bruchem, Aalst, Poederoijen en Brakel.

woning-te-koop-gameren

Appartement kopen in Gameren

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 730 m3 gas en daarbij 2140 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Gameren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 & 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas & 2700 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Gameren is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektra & 1210 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Gameren

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh stroom & 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4390 stroom (kWh) + 1920 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Gameren

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Gameren Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Gameren

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Gameren en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Gameren geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €3.150. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Gameren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gameren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Gameren

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Gameren en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Gameren kopen?

In de hele gemeente Zaltbommel vind je ongeveer 11.852 huizen. Hierbij spreken we van 10.313 (67,3%) koopwoningen en 1.539 (32,6%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €267.000 en de gem. marktprijs is €403.431. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gameren. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Gameren?

Een woning in Zaltbommel gebruikt gemiddeld 1320 m3 gas voor verwarming en warm water en 3220 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (730 m3 gas en 2140 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1920 kuub gas en 4390 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Gameren passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Gameren?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 28.881 personen in 11.862 gezinnen. Hier wonen 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 gezinnen zonder kinderen en 4.568 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Gameren?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Gameren realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.zaltbommel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5310, 5311.

Plaats een reactie