Woning kopen Kerkwijk

Plannen om een woning te kopen in Kerkwijk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de omgeving bestaan er diverse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 11.852 woningen (67,3% koopwoning, 32,6% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €403.431. Op dit woningplatform bieden wij het laatste woningaanbod in Kerkwijk, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde woningprijs is €403.431.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsKerkwijk
Postcode5315
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Kerkwijk juli 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juli 2024. Filter eenvoudig op ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Delwijnen, Nederhemert, Bruchem, Nieuwaal & Gameren.

woning-te-koop-kerkwijk

Een appartement kopen in Kerkwijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 730 m3 gas en gem. 2140 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Kerkwijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 & 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en daarbij 2700 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Kerkwijk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektra + 1210 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Kerkwijk

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 en 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh stroom + 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 en 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4390 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Kerkwijk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kerkwijk Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Kerkwijk

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Kerkwijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Kerkwijk helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.600. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Kerkwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kerkwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Kerkwijk

Deze maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Kerkwijk en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Kerkwijk kopen?

In de buurt van de gemeente Zaltbommel zijn er ruim 11.852 woningen. Hierbij spreken we van 10.313 (67,3%) koopwoningen en 1.539 (32,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €267.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €403.431. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kerkwijk. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kerkwijk?

Een woonobject in Zaltbommel verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 kuub aardgas en 3220 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (730 m3 gas en 2140 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1920 m3 aan gas en 4390 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Kerkwijk passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Kerkwijk?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 28.881 personen in 11.862 verschillende gezinnen. Dat betreffen 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 gezinnen zonder kinderen en 4.568 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Kerkwijk?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Kerkwijk bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.zaltbommel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 5315.

Plaats een reactie