Woning kopen Bruchem

Alles weten over woning kopen in Bruchem? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek heb je allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 11.852 woningen (67,3% koopwoning, 32,6% huurhuizen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €403.431. Op dit huizenplatform bieden wij het woningaanbod in Bruchem, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde verkoopprijs is €403.431.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsBruchem
Postcode5314
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Bruchem juni 2024

Met onze woningzoeker ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Selecteer op aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen extra details als energielabel of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Kerkwijk, Delwijnen, Nieuwaal, Gameren & Aalst.

woning-te-koop-bruchem

Studio of appartement kopen in Bruchem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 730 m3 gas & 2140 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Bruchem

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 en 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en 2700 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Bruchem is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh stroom en 1210 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Bruchem

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 & 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3450 kWh stroom + 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4390 elektriciteit (kWh) + 1920 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Bruchem

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je woningen te koop in Bruchem Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Bruchem

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bruchem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Bruchem geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 – €2.700. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Bruchem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bruchem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bruchem

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Bruchem en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Bruchem kopen?

In en rondom de gemeente Zaltbommel vinden we circa 11.852 woonobjecten. Er zijn 10.313 (67,3%) koophuizen en 1.539 (32,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000 en de gem. marktprijs is €403.431. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bruchem. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bruchem?

Een huis in Zaltbommel heeft een verbruik van gemiddeld 1320 m3 gas voor verwarming en warm water en 3220 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (730 kuub aardgas en 2140 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 m3 aan gas en 4390 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Bruchem passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Bruchem?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 28.881 mensen in 11.862 huishoudens. Hier wonen 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 families zonder kinderen en 4.568 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,41 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bruchem?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Bruchem plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5314.

Plaats een reactie